Littlebits nya byggsats, Code Kit, ska inte förväxlas med den kodarlåda de redan saluför och som är baserad på minidatorn Arduino. Det nya kit:et innehåller 16 elektriska kretsmoduler och över 30 tillbehör. Därutöver introduceras två helt nya funktionsenheter: minidatorn Codebit och en skärm med programmerbara ledlampor. I byggsatsen ingår även ett uppladdningsbart batteri för att driva barnens teknikskapelser.

Code Kit

I Code Kit ingår över hundra olika aktiviteter och direkt ur lådan medföljer byggbeskrivningar på fyra olika spel: Tug-of-war, Ultimate Shootout, Hot Potato och Rockstar Guitar. Barnen bygger alltså ihop hårdvaran till teknikleksaken/experimentet, varefter funktionaliteten programmeras via app eller datorprogram och ett enkelt dra-och-släpp kodspråk. Själva programmereringen är baserad på Googles visuella kodspråk Blockly.

Code kit

Produkten vänder sig till barn från tredje klass och upp till åttan. Priset för Code Kit är cirka 2 695 kr och byggsatsen släpps på marknaden i juni 2017. Mer om Littlebits nya kit finns på tillverkarens webbplats och här kan du se en video om Code Kit: