Det här med expansioner och vidareutvecklingar av Legos utbud är inte nytt i sig. Vi har tidigare skrivit om de elektriska klossarna Brixo. Två andra produkter vi kikat på är Flybrix, som ger klossbyggen lyftkraft och Boost, som omvandlar vanligt Lego till programmerbara robotar.

PFx Bricks

PFx Bricks är namnet på ännu ett projekt som tar den danska koncernens koncept och bygger vidare på det. Med PFx Bricks kan du addera klossar som ger ljud och ljus ifrån sig. Klossarna är kompatibla med Legos power functions specifikationer. Det innebär att du kan använda motorer, fjärrkontroller, strömförsörjning, och liknande, från Lego när du bygger med PFx Bricks.

PFx Bricks

Till att börja med finns det tre olika teknikklossar tillgängliga från PFx Bricks. En tillhandahåller flerkanaligt effektljus och även styrning av Lego-lampor. En annan modul producerar polyfoniskt digitalt ljud. Enheten kan även lagra ljudfiler för uppspelning. Den tredje klossen är en programmerbar styrenhet.

PFx Bricks

PFx Bricks är har usb-anslutningar programmeras, exempelvis för ljuseffekter, från ett kostnadsfritt datorprogram som finns för både Windows och Mac OS X. Det finns färdiga kodexempel att ladda in i modulerna eller utgå från när du slöjdar egna tillämpningar. Än så länge är PFx Bricks endast ett folkfinansieringsprojekt på Kickstarter. Att förbeställa klossarna kostar från 785 kr och uppåt.