Legos nya app, som redan funnits tillgänglig i USA en tid, finns till Android, iOS och Kindle. Appen ska vara en säkrare mötesplats för barn på nätet än vanliga sociala medie-appar, är idén. Appen är kostnadsfri och har inte några köp-inuti-app-funktioner.

Lego Life

För att använda Lego Life skapar barnet, eller en vuxen, ett konto med en Lego-figur som bild och ett påhittat namn med hjälp av en vuxens e-postadress. Därefter kan barn själva använda tjänsten till att få byggtips, kolla in andras byggen, få utmaningar, priser, ladda upp bilder med mera. Chat-funktionen är utan text och använder sig av Legofierade Emojis.

Lego Life

Tjänsten har enkla regler och bilderna maskingranskas innan de visas i appen. Bilder får inte visa riktiga människor, bara Lego-byggen eller liknande. Innehållet måste vara åldersanpassat, med andra ord inte visa, eller ha referenser till, ”vuxet” innehåll. Bilder får inte heller innehålla information i form av text eller länkar till andra webbplatser.

Lego Life

Lego Life på svenska kommer att bli tillgänglig i Googles, Apples och Amazons nätbutiker under våren och enligt företaget är lanseringsversionen bara början och nya funktioner och avdelningar kommer att läggas till under årets gång. Se mer på Legos svenska webbplats.