Sedan 2012 har det San Diego-baserade bolaget utvecklat produkter för den så kallade STEM-marknaden (Science, Technology, Engineering, Math). Läromedel med teknikfokus, med andra ord. Rokit Smart är företagets senaste produkt och den riktar sig även till lek-och-hobby-segmentet.

Rokit Smart

Med avstamp i den öppna plattformen Arduino tar Robolink och adderar byggdelar, fasta och rörliga för att bilda ett slags Meccano för det sena 2010-talet. I startpaketet ingår ledade armar, motorer, fjärrkontroll, mikrodator, hjul, byggdelar, led-lampor, sensorer skruvar, verktyg och hel del annat. Delarnas utformning och funktioner bygger på standarder inom robotindustrin.

Rokit Smart

Rokit Smart programmeras med dator (PS, Mac, Linux) via usb-anslutning och det finns färdiga kodexempel på Robolinks sajt att utgå ifrån. Där finns bygginstruktioner till elva olika sorters robotar som är specialiserade på olika uppgifter. Det går även att anordna ett eget litet Robo Wars och få droiderna att fajtas mot varandra. Priset för en byggsats är cirka 1 335 kr exklusive frakt. Läs mer på Robolinks webbplats. Se en video om Rokit Smart:

Rokit Smart Product Video from Robolink on Vimeo.