Det har gått fyra år sedan Toca Hair Salon 2 lanserades, en av de appar som gjort utvecklarföretaget Toca Boca till ett succébolag när det gäller pedagogiska och skojiga spel för barn på mobila plattformar. Sedan starten 2010 har Toca Boca släppt 35 appar som laddats ned över 160 miljoner gånger i 215 länder.

Toca Hair Salon 3
Efter en lång väntan är det strax premiär för Toca Hair Salon 3.

Den åttonde december görs den nya appen tillgänglig Google Play, App Store och Amazon Apps. I nya Toca Hair Salon 3 är grafiken förbättrad, framförallt är kalufserna mer realistiskt animerande, även om vi fortfarande pratar om fantasi och tecknat. Flera olika sorters hår, bland annat superkrulligt, är adderade sedan den förra versionen.

Toca Hair Salon 3
En nyhet i hårsalongen är Beard Station där det går att anlägga och frisera skägg.

Två nya finesser i Toca Hair Salon 3 är att det går att fläta hår på olika sätt samt att antalet färger har utökats. Bland andra nytillskott i innehållet märks Cloathing Station, där du kan välja en outfit som, förhoppningsvis, matchar den vilda frisyr som du låtit växa fram och sedan stajlat. Appen kostar cirka 29 kr att ladda ned och finns till Android och iOS. Mer info hittar du på Toca Bocas webbplats. Se en trailer om Toca Hair Salon: