Den här leklådan har tagits fram med syfte att inspirerar och engagera de mindre barnen att lära sig mer om teknik och logiskt tänkande medan de leker. Simpelt uttryckt ska en robot-mus ta sig igenom en bana för att nå fram till målet – osten. Själva bandelarna går att sätta ihop till olika utmaningar för den robotiska rådisen och dess unga skötare. Det går även att köpa till en extra robot-mus och tävla.

Robot Mouse

Själva programmeringen kommer in när musen ska börja gå genom den labyrint som barnen byggt. Då används 16 kort med kortkommandon (framåt, sväng vänster, et cetera). Korten läggs på rad och aktiveras genom att barnet trycket klickar på musen, som vore den ett vanligt pekdon. Den lilla gnagar-droiden ger ifrån sig ljud när den får kommandon.

Leken behöver inte begränsas till de medföljande banorna, utan det går bra att bygga egna med var en har hemma. Då gäller det att veta att roboten rör sig 12,5 cm per kort, så en vuxen kan behöva vara med och mäta i början.

Åldersrekommendationen från fem år går nog att sänka med ett år eller två. Vi tycker inte konceptet är krångligare än exempelvis Cubetto som är från tre år och uppåt. Pris från cirka 450 kr plus frakt och mer info finns på Learning Resources webbplats.