Det är universiteten i de estländska städerna Tallinn och Tartu som samarbetar kring Robotex 2017, som går av stapeln den 24-26 november.

Robotex

Hittills har 1132 lag från många nationer anmält sig till turneringen, men det kommer bli fler kommer det att bli eftersom anmälningstiden är långt ifrån över.

– Vi skulle bli mer än glada om det kommer svenska deltagare till tävlingen. Det är dock lite för tidigt att avgöra om det blir så, säger Ave Laas, CEO på för Robotex i Estland.

Robotex 2017 består av över 20 olika deltävlingar med allt från robotfotboll och droid-sumo-brottning till banflygning med drönare.

Robotex

– Vi satsar på att slå det stående Guiness-rekordet som hålls av amerikanska VEX Worlds robot competition för största robotsportevenemang någonsin. Om de lag som nu anmält sig sedan tävlar på plats, så tar vi det nya rekordet, förklarar Ave Laas.

Arrangörerna räknar med cirka 15 000 personer i publiken. Vill du veta mer om Robotex som besökare eller deltagare håller du utkik på tävlingens officiella webbplats.