Kuri premiärvisades under CES-mässan i januari. Roboten är tänkt som en kombination av hemövervakning, smarta-hemmet-hjälp samt artificiellt sällskap för barn (och vuxna med, för den delen). Droiden, som ser ut som något Pixar formgivit, har en inbyggd hd-kamera och ansluter till wi-fi. Det ger dig mycket flexibel koll på ditt hem och husdjur när du inte är hemma.

Kuri

Med flera mikrofoner och dubbla högtalare är Kuri en ai-kommunikatör som, via röstigenkänning och kommandon, kan styra uppkopplade funktioner i hemmet. Hen kan också spela musik, visa film, läsa sagor och spela upp innehåll från nätet, exempelvis podradio.

Kuri är kompatibel med Amazon Echo och svarar på frågor även med ansiktsuttryck, ljudeffekter, färgat sken, samt rörelser. Kuri sköts och styrs med en kostnadsfri app för Android eller iOS.

Kuri har en mängd olika sensorer med vars hjälp hen kartlägger bostaden och undviker hinder. Droiden vet var den är och kan följa barnet runt i hemmet eller fås att bege sig till ett särskilt ställe. Enligt Mayfield Robotics är Kuri extremt enkel att programmera för att utföra specialanpassade uppgifter via så kallad IFTTT-programmering.

Kuri

Roboten har en laddningsstation och det inbyggda batteriet räcker i åtskilliga timmar. När det är dags för Kuri att ladda sig åker hen själv till laddningsstället och fyller på ström. Den artificiella kompisen är en halv meter hög och väger 6,3 kilo. Kuri beräknas släppas på marknaden i november 2017. Cirkapriset är 6 215 kr och redan nu går det att förbeställa Kuri mot en depositionsavgift på 890 kr. Mer info hittar du på Kuris webbplats.