Tidigare har vi berättat om Robolinks meccano-robot-byggsats Robokit, men företaget har fler intressanta teknikleksaker i portföljen. Codrone är en drönare som lär sina användare att programmera. Produkten är en lättviktshelikopter med fyra propellrar och totalt väger den endast 37 gram.

Codrone

Enheten är försedd med bluetooth och ir-sensor. Den sistnämnda används bland annat för att kunna anordna luftstrider med andra Codorone:ar. Dessutom har den lilla drönaren sensorer som underlättar stabil flygning, som gyroskop och automatisk höjdmätare.

Codrone kan styras med en kostnadsfri app till iOS och Android, men även med en mer traditionell handkontroll. Det finns dessutom ett expansions-kit som förvandlar drönare till en terränggående jeep, eller vad vi ska kalla det.

Codrone

Codrone är en enkel byggsats där du även sätter ihop fjärrkontrollen. På Robolinks webbplats finns bra steg-för-steg-instruktioner om hur du går tillväga samt hur du laddar in kodinstruktioner i drönaren. Det finns även många kodexempel så att du kommer igång, enligt tillverkaren på under tio minuter.

Själva datordelen av Codrone är baserat på Aruiono-plattformen.
Priset för en Codrone är cirka 1 600 kr. Mer info finns på Robolinks webbplats.