Redan 2011 tog företaget Roborobo på sig den möjligen otacksamma uppgiften att konkurrera med Lego när det gäller att kombinera robotteknik och byggklossar. Robokids är har emellertid ett par företräden eftersom byggsatsen hoppar över steget med dator, surfplatta eller mobil för att ge droidbygget instruktioner och istället använder sig av programmeringskort som svajpas i en läsare som i sin tur är kopplad till robotens datorenhet.

Robokids

Kortläsarkonceptet med förprogrammerade uppgifter innebär sannolikt att yngre barn kan bygga och styra robotarna jämfört med många liknande produkter som kräver kodknackning. Byggklossarnas utformning gör även att den barn som är vana vid Lego snabbt kommer igång med robotbyggena.

I byggsatsslådan Robokids ingår byggbeskrivningar till hela 16 olika droidar allt från som till exempel robo-hund till alarmrobot. Byggsbeskrivningarna är på engelska, men det finns en pdf med svensk text att ladda ned och skriva ut eller läsa på dator/platta.

Robokids

I Robokids startpaket ingår en cpu-box (processor/datorenhet), kortläsare, tre IR-sensorer, tre tryckkontakter, två sumrar, två lysdioder, två motorer, fyra hjul, byggplatta, diverse byggklossar, axlar, kablar samt 64 stycken programmeringskort. Priset för en byggsats med alla delar är 1056 kr. Kontakt i Sverige är Sagitta och Robokids har en egen sajt på svenska som du finner här. Se en reklamfilm för Robokids: