Mycket positivt kan och bör sägas om programmerbara teknikleksaker, men någon stor fröjd för ögat är de sällan. Men det finns undantag som, Codeybot som produceras av företaget Makeblock. De har även andra droidar i sitt sortiment, exempelvis den klyftiga byggsatsdrönare vi skrivit om tidigare.

Codeybot

I våra ögon ser Codeybot ut som om Apple, Philips och italienska Alessi fått robotbarn tillsammans. Droiden rör sig normalt upprätt som på bilden ovan, men kan också lägga sig ned och pila fram som en bil.

Codeybot

Codeybots led-skärm kan både uttrycka saker som roboten känner eller vill, men barnen kan även rita på displayen med hjälp av en app. Makeblock lille robot kan dansa, sjunga och interagera med barnen med hjälp av sensorteknik och mikrofon.

Men framförallt kan Codeybot programmeras att göra allt från enkla sysslor till rätt avancerade uppgifter. Programmeringen sker även den i app och kodspråket påminner väldigt mycket om det populära Scratch. Med andra ord är möjligheterna otroligt många och Codeybots huvudsyfte är inte bara att leka, utan att inspirera ungar till att tycka programmering är kul.

Codeybot

En sista sak som är rolig med roboten är att de kan förses med särskilda laserpekare och sedan går det att pvp-kriga med Codeybot:ar! Priset för en Codeybot är cirka 1 515 kr. Mer info finns på Makeblocks webbplats och här kan du se en video om hur Codeybot fungerar: