Om du har åldern inne kommer du kanske ihåg interaktiva teknikleksaksfenomen som Tamagotchi och Furby. Det centrala för dessa klassiska leksaker är att de kräver att barnet sköter om eller pratar med dem. Woobo är för 2010-talet vad Tamagotchi och Furby var för det sena 1990-talet.

Woobo

Vid en första kontakt är Woobo bara ett kramdjur med blå päls och en skärm som ansikte. Djuret, eller vad vi ska kalla det, reagerar på kontakt med barnet om den blir kramad, kittlad och så vidare. Woobo visar även temperament, exempelvis genom att vara glad, blyg och busig.

Woobo

Den konstgjorda kompisen har avancerad röstigenkänning och kan även tolka talet hos barn som ännu inte utvecklat full språkförmåga. Med tiden lär Woobo att konversera med barnet, berätta sagor, spela spel och liknande aktiviteter. Den kan även ta hand om väckning och läggning med hjälp av speciella program som aktiveras av en vuxen via en mobil app.

Dessutom har Woobos AI-funktioner skapats med särskilt hänseende när det gäller inlärning och läxläsning. Solklart är Woobo avsedd för engelskspråkiga ungar, men enligt uppgift jobbar företaget på översättningar till andra språk. Ännu så länge finns inte Woobo på marknaden men ska släppas senare i år. Så länge kan du kolla in den smarta leksakens webbplats och se en video om hen: