Kretskuberna är designade av pedagoger i syfte att lära ungar hur baskunskaper när det gäller hur elektronik fungerar i praktiken och teoretiskt. Men givetvis är kreativiteten och att ha kul i fokus. Circuit Cubes sätts ihop i olika kombinationer utan skruvar, lim eller strömkontakter. Lite som en blandning av Lego och Littlebits, är vårt första intryck.

Circuit Cubes

Antingen kan barnen välja att utgå från Lego-byggen och montera ihop, för att ta ett exempel bland många, en bil med motor. Eller så används pysselmaterial för att skapa helt egna rörliga kreationer. Det finns byggförslag på roliga konstruktioner på Tenkalabs webbplats. Den kräver dock att du får ett lösenord mot att du ger dem din e-postadress för uppdaterade nyheter om produkterna.

 Circuit Cubes

I skrivande stund finns varken priser eller skarpt lanseringsdatum tillgängligt. Circuit Cubes visades för första gången publikt på CES-mässan i Las Vegas härom veckan. Håll utkik efter mer information på Tenkalabs webbplats och se en video med leksaker som barn byggt med Circuit Cubes: