Kano är en dator som du bygger själv och sedan ansluter till valfri skärm. Efter en rekordartad folkfinansieringsrunda på crowdfunding-sajten Kickstarter så skeppades de första byggsatslådorna i september 2014. Sedan dess har flera stora leksakskedjor, som exempelvis Toys R’ Us, tagit in Kano i sina sortiment. Nu är det dags för nästa steg i Kanos utveckling.

Kano
En modern variant på de klassiska teknikbyggsatslådorna: Kano.

Företagets nya giv är en serie med tre externa hårdvaror som du bygger på egen hand. Kameran har en upplösning på fem megapixlar och har även extra sensorer så att du till exempel kan låta den ta en bild om någon passerar eller går fram till kameran. Medföljer gör även utrustning som tripod-ställning, linser, minneskort, med mera.

Pixel-skärmen har 126 lampor som ger rgb-färger och kan användas till allt från klocka till visuell musikeffekt. Högtalar-kitet har bluetooth, wifi och 3,5 mm telejack för inkommande ljud.

Kano
Bygg din egen blåtandshögtalare för nytta och nöje.

Den har även inbyggt och laddningsbart batteri som klarar tre timmars aktivitet. Du behöver inte ha en Kano-dator för att bygga och sedan använda de tre nya tillbehören. Kano Code är en gratis grafisk lösning för att programmera och styra Kano-tillbehören.

Kano Code fungerar med de flesta webbläsare. Sin vana trogen kör Kano en kampanj på Kickstarter för att få finansiering till tillverkningen. Första byggsatsen ska vara klar i januari 2017. Priset per tillbehör är cirka 850 kr.

Se en video om Kanos nya tillbehör här: