Leksaksjätten Fischer-Price har under varumärket ”Think and learn” en serie med produkter för barn i förskoleåldern. Mest intressant i utbudet är enligt vårt förmenande Code-a-pillar, som presenterades redan i vintras men som under sommaren kommit ut i handeln.

Genom att sätta samman och plocka isär en elektronisk mask (eller vad vi ska kalla den) så rör sig och låter Code-a-pillar på olika sätt, tar olika vägar över golvet och blinkar.

Varje sektion av larven har särskilda funktioner, men även sekvenserna som bildas när delarna byter plats ger olika resultat. En sekvens kan se ut så här: ett ljud, tre steg, två högersvängar och två vänstersvängar och tillbaka igen.

Code-a-pillar
Fischer-Price satsar på lekande lärande och programmeringslek.

Enligt tillverkaren hjälper leken med Code-a-pillar barn att utveckla viktiga färdigheter som problemlösning, planering och sekvensering och kritiskt tänkande.

I botten finns det så kallade programmatiska tänkandet som är grunden i allt vad programmering heter. Startpaketet innehåller ett motoriserat huvud och åtta funktionsdelar. Det finns extradelar med fler funktioner att köpa till och larven behöver fyra AA-batterier för att komma till liv. Cirkapriset är 550 kr inklusive frakt inom Europa. Mer om Code-a-pillar hittar du här.