Att vara tvungen att umgås med släkt och familj istället för kompisar kan va en plåga. Men med mobilens hjälp kan du göra umgänget mindre trist. Här kommer tips om tre appar som får folk i olika åldrar att göra något kul tillsammans.

XNOTE. Gör din egen skattjakt eller poängpromenad med mobilen. Du gör ledtrådar, med text, bild, film och ljud och placerar ut dem på kartan. Sen skickar du första ledtråden till dem som ska vara med. De får en punkt att navigera till för att kunna läsa ledtråden. Appen finns bara för iOS, men de som ska vara med kan ha vilken mobil med gps och internet som helst. Xnote är en svensk app med bra hjälptexter. Den kostar 30 kronor.
Länk till Xnote för Iphone

MIG. Frågespel för hela familjen. I familjeversionen går det att välja mellan barn- och vuxenfrågor. Det räcker att ni har en mobil – Android eller Iphone – för att spela. Ni skickar mobilen laget runt när ni ställer frågor och svarar. Kluriga och aktuella frågor.
Länk till MIG Familj Lite (gratis testversion) för Android
Länk till MIG Familj Lite (gratis testversion) för Iphone

MUCHO PARTY. App som innehåller små minispel där två personer samtidigt spelar mot varandra på samma mobil. Är ni fler än två turas ni om. Är du ensam kan du spela mot en låtsasspelare i mobilen. Det går att betala för att får flera spel, men de som är gratis räcker ett tag. Lite barnsligt, men rätt kul.
Länk till Mucho Party för Android
Länk till Mucho Party för Iphone