Det varierar ju självklart från hushåll till hushåll, men generellt sett är det där med att få barn att borsta tänderna ofta en så kallad utmaning. Dentalproduktstillverkaren Oral-B lanserar ett förslag på lösning: att göra tandborstningen till mer av en lek än en tråkig syssla. Genom ett samarbete med Disney saluför Oral-B en serie med el-tandborstar med Star Wars-motiv. Det är dock inte det som är poängen när det kommer till att få ungarna att borsta tänderna noga och utan för mycket protester.

Oral-B
Med en eltandborste och app med Disney-tema kan det bli roligare för barn att rengöra tänderna noga och över de rekommenderade två minuterna tandborsttid.

I appen Disney Magic Timer kan barnet kolla på animationer som exempelvis visar en bild som ”borstas” fram medan det tandborstas i verkliga livet. Appens timer pausar så att barnet kan ändra position på borsten för ett bättre resultat och därigenom få en bättre tandhälsa. Det finns även små digitala belöningar inuti appen och en kalender så att både vuxen och barn kan hålla koll på att tandhygienen sköts på bästa sätt.

Även om Star Wars är högaktuellt med tanke på att den nya filmen ”Rogue One” har premiär om ett par veckor så finns det andra Disney-teman att tillgå, till exempel från ”Frost”-filmen eller Marvel-karaktärer. Disney Magic Timer App laddas ner gratis från App Store eller Google Play. Det rekommenderade priset för eltandborsten är 349 kr. Läs mer på Oral-B:s webbplats.